tisdag 10 april 2012

Italiensk cykeltur på supercyklar i bilder

Dag två på Studenternas träningsläger i Marina di Pietrasanta, Italien.

Började strax före kl 7 med skjuts till tåg, mathandling och frukostfix. Sen dagens första äventyr: cykling.

Vi var ett gäng på sex som skulle hyra. Janne, den av oss med stenkoll, vallade in oss på en sjukt proffsig cykelshop. Först blev jag lite chockad över veckohyran på 150 euro, men så fick jag koll på vad det rörde sig om för typ av cyklar. Wow!


Just den här hyrde ingen av oss, men Janne pekade ut den och förklarade att nypriset nog skulle närma sig 100 000-kronorsstrecket. Vansinne.

Vidundren vi susade iväg på var nästan i samma klass. Ett tramptag och 200 meters rullande. Ida inledde en intensiv kärleksaffär med sin cykel, proklamerade sin kärlek till alla vi mötte, rullet, växlarna, allt. De är otroliga.Gänget - från vänster Peter, Jessica, Rebecka, Janne och Ida.


Och med Peter bakom kameran så att jag fick posera i min gula vindjacka.


Vi susade iväg, uppför serpentinvägar in från kusten, uppför passet som leder till Lucca. Perfekt väder med lätta moln, hyfsat svalt och oftast ingen vind.
På väg ner tappade vi bort Jessica en stund, så efter det tog vi uppsamlingspauser ännu oftare.Och här är min egen skönhet. Som såklart, efter drygt två timmar med totala nybörjaren Springjonas bakom styret orsakat rumpömhet, ond nacke och mörbultade händer - men ändå snabbt blivit en kär vän.

Totalt blev det fem mil, 2 timmar 10 minuter. Skakig av hunger sista halvtimmen, men ändå med mersmak. Imorgon blir det långpass.

2 kommentarer:

  1. Gissa på en skala hur avundsjuk jag är. (Är hemma med förkylning medan G åkt till Venedig med sin syrra som min ersättare.) /T

    SvaraRadera
  2. Åh nej vilken dunderförkylning det måste ha varit, och vilket skruttajming! Nu är det min tur, men tajmingen verkar va bättre i alla fall

    SvaraRadera