måndag 16 januari 2012

Två löpfria veckor, motivationen på topp

Två veckor utan löpning nu - och motivationen är på topp! Utan ironi, alltså. Jag lovar.

Det trodde jag verkligen inte, när jag kämpade mot stackars onda Knut, segade mig igenom fem kilometer i taget och kämpade mot den falnande motivationen. Att lösningen skulle vara att lägga ner, göra nåt annat.

Men såhär i efterhand verkar det såklart fullständigt logiskt. Hur kul är det att dunka huvudet mot en vägg? Eller att slita med nåt man egentligen är bra på, men som plötsligt inte funkar?

Nej, åker du på en skada så är det bättre att byta helt - tills du är hel nog att kunna köra på, ta dig tillbaka och förbättra dig är det bättre att göra nåt helt annat. Ta chansen att lära dig nåt nytt, experimentera. Det blir mycket lättare att hålla motivationen på topp, jag lovar.


Från Springjonas i farten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar