måndag 2 januari 2012

Hur var din första löptur i år?

Min var en dryg halvtimme kort, på en mörk och blöt strandpromenad vid Annecyskön i franska Alperna. Mitt högerknä Knut växlade mellan att kännas lite spänt och helt okej, fram och tillbaka.

Fick mig att fundera på om jag:

a) Tänker för mycket på knäet och oroar mig onödigt mycket. Det gör ju inte ont, så jag borde inleda 2012 med att lugnt och försiktigt ta mig tillbaka till löpningen på allvar.

eller

b) Borde ta en månads fullständig löpvila och inte börja springa igen förrän knäet är fullständigt fritt från känningar - även om det inte gör ont så känner jag ju att löparknäet inte är helt borta och kanske drar jag bara ut på återhämtningen genom att springa.

Jaja, jag hoppas din första tur var fylld av fler utropstecken och färre frågetecken. Berätta gärna!

Från Springjonas i farten

2 kommentarer:

  1. Min första löparrunda var min längsta någonsin. Börjar träna inför G-varvet så jag sprang 13.5 km i 4.50 fart. Märkte att det är jobbigt, men skönt med lite längre pass än vanligt!

    Angående löparknät, läs boken born to run som handlar om barfota löpning och framfotslöpning. På så vis kan kan bli av med onda löparknän! om inte annat är det en grym bok!

    SvaraRadera
  2. Åh vilken fin start på året - distansrekord är inte illa pinkat!

    Jag gillade också Born to run ("fullkomligt förtrollad" är nog mer rättvisande). Har stoppat in små doser av barfotaskolöpning som styrka i träningen, för att ett steg i taget bygga upp både lättare löpsteg och bättre muskler i fötterna. Skönt för knäna - men tufft för vaderna när man inte är van! :)

    SvaraRadera