onsdag 30 november 2011

Utmaningen med att spendera friskvårdsbidraget

Har ju nyss börjat nytt jobb, till ett företag med kollektivavtal, förmåner och HR-avdelning. Galet ovant. Upptäckte till exempel att vi har friskvårdsbidrag. Att det till och med omfattar mig i år, trots att jag började 24 oktober. Så länge jag köper något lämpligt (tidigast dagen jag började) och hinner lämna in kvittot till på måndag.

Friskis & Svettis betalade jag redan i maj. Träningsavgiften till Studenterna betalade jag i september. Simskolan betalade jag en ynka vecka innan jag började på Skandia. Mycket friskvård blir det, bara med fel datum.

Tänkte så att jag kunde köpa tiopack med simhallsbiljetter för att kunna simma mig genom vintern, men de är inte personliga så det funkade inte. Ringde Stockholm stad för att fråga om de kunde stämpla dem med mitt namn på något sätt, snackade med en jättetrevlig kille på Västertorps simhall som hade fått frågan förut, men det funkade tyvärr inte.

Fortsatte klura. Jag vette katten om jag kommer simma så mycket i simhallar när våren väl kommit, då är ju tanken att kasta mig i sjön istället. Men skulle jag bli tvungen att köpa ett årskort trots allt? Friskvårdsbidraget är på 1500 kronor året, årskortet 2450. Så finns det halvårskort för både simning och träning för 1900, men inte behöver jag nån träning när jag redan har Friskis & Svettis, och halvårskortet gäller dessutom inte i innerstadssimhallarna. Och såklart bara ett halvår, inte till hösten.

Känns lite knasigt att jag inte ska hitta nåt som känns riktigt bra med tanke på hur många olika träningsavgifter jag betalar. Jag får fundera lite till.

Men nu ska jag åka och simma. Jag kan ju i alla fall spara det kvittot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar