lördag 12 november 2011

Träningsläger del två: rekord och mat

Jag undrar hur stora portioner matsalen på Bosön beräknar jämfört med en vanlig skolmatsal eller servering på en arbetsplats. Kul att kolla in tallrikarna på alla träningsgalningar runtomkring en i kön. Åt själv två portioner pasta carbonara.

Innan dess körde vi en kavalkad av roliga tester: av spänst, styrka och toppfart. Med rätt blandat och lite överraskande resultat.

Flygande 30 meter
Man accellererar alltså till maxfart och håller det i 30 meter. Jag fick en riktigt bra tid, 3,77 sekunder, på tredje försöket. Och fick överraskande trötta ben. Snabbaste studenten sprang på 3,59. Kul!

Chins
Alltså dra sig själv upp till en stång så många gånger som möjligt. Jag har testat ett par gånger på Friskis, men med tjugo kilos bonusvikt. Trodde inte jag skulle klara en enda men pallade åtta. Himlans trevligt, även om många pallade mycket fler!

Oj dags för mer styrka nu! Berättar mer sen.

Från Springjonas i farten

2 kommentarer:

  1. Chins är inte min favorit, har inte klarat en enda om man inte räknar maskin-varianten med 15 kg hjälpvikt...då kan jag fixa 30 st...

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Jag trodde samma sak, blev helt toköverraskad när jag pallade åtta!

    SvaraRadera