söndag 13 november 2011

Träningsläger del fyra: vattenlöpning med Knut

På schemat idag: 90 minuter lugn löpning i Lidingöspåret. Knut mår nästan helt bra, åtminstone på ytan. Kroppen i övrigt: härligt, friskt, hälsosamt sliten men inte mer än den borde. Efter promenad till matsalen, frukost och promenad tillbaka hade de flesta muskler vaknat till liv.

Men Mattias och Karin skulle köra simning och vattenlöpning istället för löpningen och jag tänkte att Knut skulle få vila lite, så jag lånade ett flytbälte och gav mig på lite sprattlande i bassängen istället.

Det var rätt jobbigt. När jag väl, med Mattias hjälp, fått lite kläm på tekniken så blev det ännu jobbigare. Och gick ännu långsammare. Det ska tydligen va så.Det är lite klurigt med vattensport. Det är jobbigt, men man blir trött på ett så annorlunda sätt att det är svårt att det är svårt att säga om man kör hårt eller inte. Vi körde i alla fall två omgångar med tjugo 35-sekunders-intervaller med 15 sekunders vila. På 35 sekunder kom bi ungefär tio meter. Fånigt långsamt. Ensam hade det varit självplågeri. Tillsammans riktigt kul.

Sen körde jag några längder med crawlande, försökte fräscha upp muskelminnet inför lektionen ikväll. Och det gick sååå bra! Glad!

Lite styrka och en rejäl lunch senare är lägret över. Det känns som om jag varit bortrest länge. Lärt mig massor. Haft roligt. Tränat alla muskler i hela kroppen. Vill göra igen. Nu!


Från Springjonas i farten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar