måndag 7 november 2011

Träning i livspusslet, tips sju: träna i telefon

Förra veckan tipsade jag om att träna med familjen (och även vänner) för att kombinera träning och socialt liv. Igår kombinerade jag att först använda träningen för att hitta helt nya vänner, genom att hänga på ett långpass med ett stort gäng främlingar via Funbeat, och sen hänga med L och peppa henne när hon körde ett pass på Friskis & Svettis.

Det funkar ju utmärkt med familj och andra som bor i närheten. Men alla de där andra, som är trevliga prickar men på distans - ja, om du bara kör i ett småpratstempo så kan du ju lika gärna småprata i telefon som live. Det kanske låter knasigt att ta ett långt telefonsamtal på springturen, men det är rätt enkelt. En telefon och ett bra handsfree är allt du behöver.

(en himla kul aspekt av det är att folk tittar på en som om man vore helt galen när man springer om dem i en uppförsbacke, småpratandes i telefon - hur kul som helst)

Två enkla råd fick jag ihop från mitt eget premiärtest:

Ett. Testa på en välvillig person första gången, nån som har lite extra tålamod ifall du blir mer andfådd än du trodde.

Två. Tänk på att ditt småpratstempo i telefon nog ska va lite långsammare än ditt småpratstempo live - en medlöpare får naturligt förståelse för att du snackar långsammare och tar pauser i uppförsbackarna, men svärmor som sitter i tv-soffan kan ju tycka att samtalet blir lite osammanhängande om du tar 20-sekunderspauser varannan minut eller tar flåspaus var femte ord.

Vill du ha tips på riktigt bra lurar - trådlösa med superljud som funkar till både musik och samtal - läs om min premiärtur med mina fantastiska Jabra Clipper.

Har du några egna tips om hur du får in löpningen i livspusslet? Då får du hemskt gärna dela med dig - annars får jag nog förklara livspusslet-serien avslutad.

Tidigare tips:
Träna med familjen
Semestra till tävlingen
Blogga inte
Ta fötterna istället för bussen
Spring till träningen
Stretcha på väg hem

2 kommentarer:

  1. Märkte knapp att du sprang när vi pratades vid under ett löppass för några veckor sedan! Förstod efter ett tag att det var dina steg mot asfalten jag hörde i bakgrunden och att du var ute o sprang...du var ju inte ens andfådd!!!! Kanonbra ljud måste jag säga...

    /ingrid

    SvaraRadera
  2. @I: Haha, tackar tackar - jag har andfåddhetsfilter :)

    SvaraRadera