fredag 4 november 2011

Svårare än nånsin att få springa NY Marathon

För några veckor sen, nästan precis när jag var i Amsterdam och missade den magiska kvalgränsen till New York Marathon, ändrade arrangörerna reglerna för att få springa loppet. Om jag ska ha något hopp om att få springa omkring drygt fyra mil inför världens coolaste publik i det stora äpplet utan att tur i lotteriet så blir det till att springa rejält mycket snabbare.

New York Marathon har nämligen länge varit så tokpopulärt att det inte räckt med att anmäla sig i tid - man har varit tvungen att anmäla sig i tid och dessutom dra vinstlotten i ett lotteri (vinstlotten kostar sen ett par hundra dollar och såklart fyra mil smärta) för att få springa. För att vara säker på att anmälningen ska leda till att man faktiskt får springa har det funnits några undantag:
- Om man dragit nitlott tre år i rad så har man fått en garanterad vinstlott. Från 2013 försvinner den möjligheten.
- Om man sprungit loppet 15 gånger har man varit garanterad en plats. Det gäller nu bara de som lyckas klämma in sitt 15:e lopp senast 2015.
- Har man sprungit ett marathonlopp under en viss tid har man också varit garanterad en plats. Tiden som krävts beror på kön och hur gammal man är. Det kommer fortfarande va möjligt, men kolla vilka tider man måste prestera. Puh...


Varför skärper man då reglerna? Jo, loppet håller på att bli så vansinnigt populärt att de tror att om de inte ändrar reglerna så kommer det inte finnas några platser kvar alls till lotteriet om bara en handfull år. Och det låter ju faktiskt rätt trist.

Dessutom gillar jag ju att sikta mot stjärnorna rejält. 2:45, damn!

2 kommentarer:

  1. Är det sant? Satan vad trist i sådana fall. Jag som varit med i lotteriet nu och mer eller mindre räknat hem en startplats 2014 när jag fyller 40... 2.45 är ju gaaanska svettigt om man säger så. Men det är ett bra mål som sagt! :-)

    Anders Frånberg (Funbeat)

    SvaraRadera
  2. Yup, det ser så ut. Tufft - men jag håller tummarna för att du drar en vinstlott i lotteriet ändå!!!

    SvaraRadera