tisdag 1 november 2011

Blytunga ben en halvtimme för länge

Första löpträningen på två veckor. Stressig jobbdag som drog över lite gjorde att jag drog den briljanta slutsatsen:

Jag hinner nog inte leta upp en buss, bäst att jag springer istället, det kan nog inte ta mer än en kvart.

En halvtimme och en spurt senare visste jag att lite Stockholms-geografi kanske vore en bra idé. Det lätta passet på en timme blev tungt, tungt, tungt. Coach Lorenzo tolkade dessutom sin egen instruktion om fyra stycken mycket lätta farthöjningar på fyra minuter styck rätt liberalt. De sista två släppte jag gruppen - 3:40-tempo är inte en lätt farthöjning för mig ens en fjäderlätt dag, och idag var blytung.

Faktiskt så tung att benen fortfarande värker och bultar i fåtöljen en timme senare. När jag ligger med dem upphöjda över armstödet och inte rör dem känns de nästan, nästan okej. Men imorgon, ojojoj...

Jaja, man lär så länge man lever. Från noll till arton kilometer på en träning = dumt. Tick. Men närminnet är kasst, så på söndag blir det trettiofyra (utan Lorenzo-fart).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar